Forside Om mig Teori Træning Instruktør? BaBu NoseWork Links
NoseWork er en spændende og inspirerende sport/aktivitet, som passer til alle typer hunde. 
At lære hunden at søge styrker relationen mellem hund og ejer. 
En fremragende aktivitet – som holder hunden i form både fysisk og mentalt, og som giver hunden mulighed for at få afløb for dens energi via dens naturlige instinkter. 
En aktivitet der egner sig både til super aktivering for familiehunden og til en evt. kommende konkurrencesport. NoseWok er for alle racer, alder eller tidligere erfaring. 
Selv re-aktive hunde, som ikke er gode til andre hunde, eller generelt usikre hunde kan få stor glæde af NoseWork. Alle hunde arbejder nemlig enkeltvis.

Hvad går det ud på? 
Ideen med NoseWork er helt enkelt, at hunden skal komme til en ny situation/plads og udføre et søg. Det er således en aktivitet, som man kan "have med sig" alle steder. I NoseWork benytter man virkelighedsnære søgemiljøer, og kan i princippet gennemføres hvor som helst. 
Træningen er bygget op omkring søgning efter 3 specielt udvalgte dufte i 4 forskellige miljøer:
1) beholder-/kassesøg
2) rumsøg
3) udenfor i det fri på et afgrænset område
4) køretøjssøg

I Danmark har Dansk Kennel Klub (DKK) besluttet at arbejde med de tre dufte: Lavendel, eukalyptus og anis.

  Videoen viser min hunds første oplevelse med NoseWork træning.
Instruktøren er Ron Gaunt, som grundlagde sporten og har uddannet mig til instruktør i NoseWork.
NoseWork har eksisteret som hundesport i over 10 år i USA og Canada.
K9 Nose Work blev grundlagt i USA af Ron Gaunt, Amy Herot og Jill-Marie O'Brien. I starten var tanken at hjælpe internatshunde til at få en mere udholdelig hverdag med noget mental stimulering. Herfra udviklede målsætningen til også at give selskabshunde og deres ejere en sjov og lettilgængelig måde at lave noget søgearbejde sammen.
Ron Gaunt, som har sin baggrund som specialsøgshundetræner/-fører (bl.a. narko, bomber og lig) indenfor politiet i USA i mange år, kunne gøre brug af sin egen store viden og indsigt i udviklingen af NoseWork-konceptet. Ifølge Ron er der utroligt mange hunde, som lever en dagligdag, hvor de aldrig får afløb for sine naturlige instinkter såsom at jage og søge. Mange hunde ender af samme grund i statistikken over problemhunde. NoseWork giver alle hunde en chance for at kunne udnytte disse naturlige instinkter, at opleve at blive trætte og tilfredse/velstimulerede hunde og dermed også chancen for at blive velfungerende familiehunde.
Du kan læse mere om den amerikanske K9 Nose Work forening på følgende link: www.nacsw.net.